Anne Coppelmans is student-stagiair van de week

In de rubriek ‘Student-stagiair van de week’ vertellen studenten over hun ervaringen als student-stagiair. In deze editie is Anne Coppelmans aan het woord. Anne volgt de master Toga aan de Maas met de ondernemingsrechtmaster aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Anne liep stage bij DVDW, afdeling herstructurering & insolventie, van 1 februari tot en met 31 maart 2023. Dat ging zo goed, dat ze na haar eerste maand stage het aanbod kreeg om als advocaat-stagiair in dienst te treden.

 

Ik had de hoop om snel betrokken te worden in zaken en ook echt mee te mogen werken in de zaken zelf. Op die manier hoopte ik niet alleen veel met de theorie bezig te zijn maar ook een stuk praktijk mee te kunnen krijgen. In het bijzonder had ik de hoop om betrokken te worden bij faillissementen. Deze verwachting is zeker uitgekomen. Vanaf dag 1 liep ik mee in verschillende faillissementen en mocht ik veel werkzaamheden verrichten. Daarnaast had ik de hoop ook inhoudelijk veel te leren tijdens mijn stage. Als student-stagiair bij DVDW mag je ook de opleidingsbijeenkomsten van de DVDW Academy bijwonen. Zo ben ik aanwezig geweest bij een Actualiteiten cursus Jurisprudentie Onderneming & Recht die verzorgd werd door een hoogleraar verbonden aan kantoor en ben ik aanwezig geweest bij een interne opleidingsdag specifiek voor de advocaat-stagiaires. Het is fijn dat je ook als student-stagiair overal bij wordt betrokken en dat je wordt aangemoedigd om hierbij aanwezig te zijn.”

Ook benieuwd naar DVDW?

DVDW is altijd op zoek naar talent. Houd deze website en onze socials in de gaten voor diverse vacatures en studentenevents of neem contact op met onze HR-adviseurs. Zij zijn bereikbaar op 070-3547054 of stuur een e-mail naar werkenbij@dvdw.nl.

Gerelateerde verhalen van collega's

Group 7 Terug
Verhaal image

Pien van Eijken, Student-stagiaire

Als masterstudent Encyclopedie en Filosofie van het Recht aan de Universiteit Leiden had Pien van Eijken niet gedacht dat de kennismaking met de wereld van fusies en overnames tijdens een studentstage zo leuk zou zijn. Ondernemingsrecht was voor haar best nieuw, maar met haar eigen gedrevenheid en dagelijkse begeleiding, wist Pien haar weg binnen de overnamepraktijk snel te vinden.

Lees meer
Verhaal image

Michelle Mathijssen, Juridisch secretaresse

Werken als één team, zonder uitzondering. Van secretaresse tot partner, iedereen is een belangrijke schakel in het continu behalen van de beste resultaten. De sfeer is goed, het werk is gevarieerd en uitdagend. Belangrijke redenen waarom Michelle Mathijssen, juridisch secretaresse bij DVDW, helemaal op haar plek zit. Ben je benieuwd naar het verhaal van Michelle?

Lees meer
Verhaal image

Anique Noordam, Advocaat-medewerker

Anique Noordam is advocaat-medewerker bij DVDW. Tijdens haar studie Economie & Rechten ontdekte ze dat ze van de twee stromen rechten het meest interessant vond. Na het afronden van diverse stages bij advocatenkantoren, ontdekte ze dat ze naar een middelgroot kantoor wilde. Ze koos voor DVDW. Inmiddels heeft ze haar stageverklaring op zak en is Anique als advocaat-medewerker werkzaam voor DVDW. Benieuwd naar haar verhaal?

Lees meer
Verhaal image

Marjon Lok, Partner

Binnenkomen met een duidelijk doel én dit ook nog eens waarmaken. Marjon Lok, partner bij DVDW, is een mooi voorbeeld van hoe je als advocaat je ambities om partner te worden kunt verwezenlijken door het volgen van je passie voor het vak. Daar heeft ze alle hulp bij gekregen die ze nodig had. Wil je meer te weten komen over het verhaal van Marjon?

Lees meer
Verhaal image

Emma Lievense, Senior advocaat-medewerker en stagebegeleider

Als je als advocaat-stagiair of student-stagiair bij DVDW aan de slag gaat, is er een grote kans dat je Emma Lievense al snel tegenkomt. Emma is een senior advocaat-medewerker én stagebegeleider. In onze visie op de ontwikkeling van talent is dat een belangrijke functie. Emma zag een kans voor verbetering van talentontwikkeling en is nu de eerste die die rol bekleedt.

Lees meer
Verhaal image

Rens van den Heuvel, Salary partner

Rens van den Heuvel in 2016 overgestapt naar DVDW. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen. Rens is vastberaden en weet wat hem te doen staat. Want hoe waardevol en uitdagend is het om je eigen praktijk te kunnen opbouwen en om je als persoon te kunnen ontwikkelen? Per 1 januari 2022 is Rens benoemd tot salary partner. Ben je benieuwd naar het verhaal van Rens?

Lees meer
Verhaal image

Isabella den Toom, Advocaat-medewerker

Isabella den Toom werkt nu als advocaat-medewerker bij DVDW. Daarvoor heeft zij een double degree master “Toga aan de Maas” afgerond met als basismaster Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, waarna zij als advocaat-stagiaire bij DVDW in dienst kwam. Een mooie start van de carrière van Isabella den Toom. Vanaf het begin daadwerkelijk onderdeel uitmaken van het werk binnen gespecialiseerde secties en resultaten bereiken voor cliënten, dat is wat Isabella elke dag weer opnieuw uitdaagt.

Lees meer
Verder Group 7