DVDW Academy

De DVDW Academy is ons eigen opleidingsinstituut. Hier kun je jezelf blijven ontwikkelen als expert in the laws of business. Vakinhoudelijk, professioneel en persoonlijk.

De DVDW Academy biedt verschillende uitdagende opleidingsprogramma’s: het Trainee Program, het Advanced Program en het Support Program. Ook organiseren we informatieve events voor onze relaties. Denk aan seminars, congressen en nascholing.

Voor elke fase in je carrière

In de DVDW Academy kun je altijd verder groeien. Er zijn opleidingen, trainingen en cursussen die aansluiten bij elke fase van je carrière. Tenslotte vraagt elke fase om andere kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We moedigen je aan om de beste te worden en de beste te blijven.

Trainee Program

Voor onze startende advocaten is het DVDW Trainee Program de ideale omschakeling van theorie naar praktijk. In drie jaar tijd leg je de basis voor je carrière als expert in the laws of business.

Het Trainee Program is een sterke aanvulling op de externe Beroepsopleiding Advocatuur. In die opleiding ligt de nadruk sinds 2021 op de praktijk. Daarom stellen we in onze eigen Academy vakinhoudelijke onderwerpen centraal. Je volgt verschillende praktijkgerichte kernvakken om je inzicht en vaardigheden verder te ontwikkelen. Van Contractenrecht en Ondernemingsrecht tot Zakelijk Schrijven.

Je doet nieuwe kennis op tijdens periodieke opleidingsbijeenkomsten op onze kantoren in Rotterdam of Den Haag. Samen met de andere advocaat-stagiair(e)s verdiep je je, onder leiding van Mieke Olaerts, in actuele onderwerpen op het gebied van het ondernemingsrecht. Ook staan meerdere bijeenkomsten in het teken van waardevolle vaardigheden. Denk aan overtuigend presenteren, artikelen schrijven en jurisprudentie- en literatuuronderzoek doen.

Ook kun je deelnemen aan aanvullende cursussen en trainingen, georganiseerd door experts uit onze verschillende secties. Ons doel? Jou opleiden tot een zelfverzekerde professional.

Advanced Program

Na het Trainee Program krijgt je ontwikkeling een vervolg in het Advanced Program. Om opleidingspunten te behalen en vooral om te groeien als professional én als persoon.

Als expert in the laws of business leer je jezelf moeiteloos in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen. Vakmanschap, leiderschap en ondernemerschap staan centraal. Met een ontwikkelplan op maat sta je aan het roer van je eigen ontwikkeling.

Je krijgt de mogelijkheid om een of meerdere specialisatie-opleidingen te volgen. Bij ons in huis of via bijvoorbeeld de Grotius Academie. Daarbij wordt samen met jou gekeken naar jouw interesse en specialisme.

Daarnaast organiseert de DVDW Academy jaarlijks diverse cursussen en trainingen. Om je juridische kennis te verdiepen en om jouw kennis van thema’s als overnames, doorstarten en aansprakelijkheid up-to-date te houden. Maar ook om je professionele vaardigheden zoals Legal English en presenteren uit te bouwen en om je commerciële slagkracht en ondernemerschap te vergroten.

Support Program

Het succes van onze organisatie valt of staat bij onze supportprofessionals. Van HRM tot het Secretariaat, van Finance tot de receptionisten. Met het Support Program groei je verder in je rol. Zo stel je onze advocaten in staat om in de top mee te draaien.

Begin je als supportprofessional bij DVDW, dan gaat het Support Program meteen van start. Je maakt natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s en de rest van de organisatie. Je ontdekt onze werkwijzen en wordt wegwijs in onze systemen. Je kunt trainingen volgen om slimmer en sneller te werken met onze software.

Afhankelijk van je functie krijgt het Support Program een specifiek vervolg om jezelf verder te ontplooien als professional en als persoon. Denk bijvoorbeeld aan een verdiepende hospitality-training voor de receptionist(e).

In alle supportfuncties word je gefaciliteerd om, gezamenlijk en individueel, een plan van aanpak te maken om je eigen rol en jullie onderlinge samenwerking te optimaliseren en hiermee actief aan de slag te gaan. Dat betekent: eigenaarschap ontwikkelen en effectiever werken op een manier die bij je past.

Gerenommeerde docenten

De cursussen en trainingen worden gegeven door gerenommeerde docenten en trainers. Onze eigen specialisten, maar ook vooraanstaande experts uit het bedrijfsleven en de wetenschap. De DVDW Academy beschikt over een uitgebreid wetenschappelijk netwerk dankzij samenwerkingen met onder meer het Institute for Corporate Law, Governance, and Innovation Policies dat is verbonden aan Maastricht University en Erasmus School of Law.

In ons vak ben je nooit uitgeleerd. Daarom word je in de DVDW Academy opgeleid voor het leven. Hoe wil jij verder groeien?