Welkom bij DVDW

Wij zien een wereld waarin het traditionele beeld van de advocatuur niet meer past. Waarin de ivoren toren is verdwenen en de advocaat meer een adviseur is geworden. Dat is de toekomst van ons vak. En die toekomst, dat ben jij ook.

Daarom werken we graag met studenten. Op elk moment zijn er wel een aantal studenten bij ons aan de slag. Van student-stagiair tot student-assistent of juridisch medewerker. Je kunt ook deelnemen aan de events die we bij ons op kantoor organiseren en kan ons tegenkomen op verschillende studentenevenementen en congressen in het land. Alles draait erom jou de kans te geven je goed te oriënteren en de beste keuze voor jezelf te maken.

DVDW acteert in de top van middelgrote kantoren en werkt voor ondernemend Nederland. Daarmee krijg jij een veelzijdige blik op alle juridische facetten die organisaties en ondernemers in het mkb bezig houden. We sluiten je als stagiair niet op in de bibliotheek, maar laten je zoveel mogelijk real life meedraaien in de dynamiek van onze uitdagende praktijk.

Stagemogelijkheden

Er zijn bij ons altijd enkele studenten aan de slag, zowel in Rotterdam als in Den Haag. Onze open en gedreven werksfeer is een mooie manier om het vak van binnenuit te leren kennen. De begeleiding van een stage lijkt erg op die van een advocaat-stagiair: je draait actief mee in een team, kunt opleidingen volgen aan de DVDW Academy en krijgt een betrokken mentor als stagebegeleider bij wie je altijd terecht kunt.

  • Studentstage: loop 4 tot 8 weken mee met onze ervaren advocaten
  • Scriptiestage: gebruik onze faciliteiten en begeleiding voor je onderzoek en scriptie

Interesse? Neem gerust contact met ons op. We vinden het altijd interessant om van je te horen! Pitch ons je stage- of scriptieonderwerp. Mail naar werkenbij@dvdw.nl

Bijbaan die bij je studie past

Wij geloven sterk in het belang van praktijkervaring voor een goede ontwikkeling van onze carrière. Dus creëren we ook graag de mogelijkheid tot praktijkervaring voor jou als student.

  • Student-assistent: met regelmaat zoeken we studenten die ons kunnen helpen bij wetenschappelijke publicaties
  • Juridisch medewerker: regelmatig hebben we plek voor masterstudenten die ons twee of drie dagen in de week komen ondersteunen in de juridische praktijk

Houd onze vacatures in de gaten!

Verhalen van collega's

Group 7 Terug
Verhaal image

Anique Noordam, Advocaat-medewerker

Anique Noordam is advocaat-medewerker bij DVDW. Tijdens haar studie Economie & Rechten ontdekte ze dat ze van de twee stromen rechten het meest interessant vond. Na het afronden van diverse stages bij advocatenkantoren, ontdekte ze dat ze naar een middelgroot kantoor wilde. Ze koos voor DVDW. Inmiddels heeft ze haar stageverklaring op zak en is Anique als advocaat-medewerker werkzaam voor DVDW. Benieuwd naar haar verhaal?

Lees meer
Verhaal image

Rens van den Heuvel, Salary partner

Rens van den Heuvel in 2016 overgestapt naar DVDW. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen. Rens is vastberaden en weet wat hem te doen staat. Want hoe waardevol en uitdagend is het om je eigen praktijk te kunnen opbouwen en om je als persoon te kunnen ontwikkelen? Per 1 januari 2022 is Rens benoemd tot salary partner. Ben je benieuwd naar het verhaal van Rens?

Lees meer
Verhaal image

Pien van Eijken, Student-stagiaire

Als masterstudent Encyclopedie en Filosofie van het Recht aan de Universiteit Leiden had Pien van Eijken niet gedacht dat de kennismaking met de wereld van fusies en overnames tijdens een studentstage zo leuk zou zijn. Ondernemingsrecht was voor haar best nieuw, maar met haar eigen gedrevenheid en dagelijkse begeleiding, wist Pien haar weg binnen de overnamepraktijk snel te vinden.

Lees meer
Verhaal image

Emma Lievense, Senior advocaat-medewerker en stagebegeleider

Als je als advocaat-stagiair of student-stagiair bij DVDW aan de slag gaat, is er een grote kans dat je Emma Lievense al snel tegenkomt. Emma is een senior advocaat-medewerker én stagebegeleider. In onze visie op de ontwikkeling van talent is dat een belangrijke functie. Emma zag een kans voor verbetering van talentontwikkeling en is nu de eerste die die rol bekleedt.

Lees meer
Verhaal image

Isabella den Toom, Advocaat-medewerker

Isabella den Toom werkt nu als advocaat-medewerker bij DVDW. Daarvoor heeft zij een double degree master “Toga aan de Maas” afgerond met als basismaster Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, waarna zij als advocaat-stagiaire bij DVDW in dienst kwam. Een mooie start van de carrière van Isabella den Toom. Vanaf het begin daadwerkelijk onderdeel uitmaken van het werk binnen gespecialiseerde secties en resultaten bereiken voor cliënten, dat is wat Isabella elke dag weer opnieuw uitdaagt.

Lees meer
Verhaal image

Marjon Lok, Partner

Binnenkomen met een duidelijk doel én dit ook nog eens waarmaken. Marjon Lok, partner bij DVDW, is een mooi voorbeeld van hoe je als advocaat je ambities om partner te worden kunt verwezenlijken door het volgen van je passie voor het vak. Daar heeft ze alle hulp bij gekregen die ze nodig had. Wil je meer te weten komen over het verhaal van Marjon?

Lees meer
Verhaal image

Michelle Mathijssen, Juridisch secretaresse

Werken als één team, zonder uitzondering. Van secretaresse tot partner, iedereen is een belangrijke schakel in het continu behalen van de beste resultaten. De sfeer is goed, het werk is gevarieerd en uitdagend. Belangrijke redenen waarom Michelle Mathijssen, juridisch secretaresse bij DVDW, helemaal op haar plek zit. Ben je benieuwd naar het verhaal van Michelle?

Lees meer
Verder Group 7

Events

Maak kennis bij onze eigen events!

We staan op beurzen en congressen waar jij ook komt. Daarnaast organiseren we verschillende bijzondere events voor als je echt drive hebt.

Gastcollege studenten Toga aan de Maas

24 april 2024 - 14:00-18:30 - Rotterdam, The Millennium Tower, Weena 690

Etzel van Dooren geeft een gastcollege voor studenten van de Dubbele Master Toga aan de Maas. De locatie? Ons kantoor in Rotterdam!